• Topslider 3

    Pass All Special Services BV

  • Topslider 1

    Pass All Special Services BV

  • Topslider 2

    Pass All Special Services BV

Actueel nieuws en info

Ik zie toch dat die vloer vlak is?!

Meten is weten

Inderdaad, het bovenstaande is een cliché maar daarom niet minder waar. Natuurlijk is niet álles te meten. Pijn, geluk en liefde zijn zomaar een paar voorbeelden van zaken die zich niet laten vastleggen in starre cijfertjes. De vlakheid van een vloer is echter een uitstekende bevestiging van het cliché dat je uitsluitend door goede metingen een exact antwoord kunt krijgen op een vraag.

Hoe kan ik dat weten?

In een eerder artikel is het belang van een vlakke vloer al uitgelegd maar hoe kun je nou zeker weten dat die vloer ook inderdaad zo strak is als hij lijkt? Dat is heel simpel: dat kun je meten. Nou ja, natuurlijk kun je dat niet zelf doen maar je kunt het wel láten meten door een deskundige. Dankzij geavanceerde meetapparatuur kan hij precies aantonen wat de stand van zaken is.

Normen

Aan iedere vloer worden andere eisen gesteld, dat is onder andere afhankelijk van de manier waarop hij gebruikt wordt. Dat wil zeggen dat er ook verschillende normen zijn die bepalen of een vloer vlak genoeg is of niet. Het zou een te technisch en gecompliceerd verhaal zijn om in een paar woorden samen te vatten hoe dat precies in elkaar zit. Belangrijk is dat PACC floorservice in alle gevallen de mogelijkheid en expertise bezit om de juiste metingen te verrichten.

FloorProfiler

Een compacte ‘robot’, de FloorProfiler, brengt de gehele vloer nauwkeurig in kaart. Alle gegevens worden rechtstreeks doorgestuurd naar een gecertificeerde, beveiligde computer. Hierdoor is het onmogelijk om de opgeslagen informatie te manipuleren waardoor de meetresultaten 100% betrouwbaar zijn. Duidelijke grafieken en een helder rapport laten zien wat de situatie is: Is de vloer voldoende vlak? Waar zitten eventuele knelpunten?

Deskundig advies

Naast duidelijke grafieken en een helder rapport mag u een deskundig advies verwachten. Pieter Hendriks, eigenaar van PACC floorservice kan u precies uitleggen hoe de vloer ervoor staat en wat nog belangrijker is: hij kan u adviseren over eventuele acties die u moet ondernemen wanneer de vloer niet voldoet aan de gestelde normen.

Maak gerust een vrijblijvende afspraak wanneer u vragen heeft en neem eens een kijkje op de website, daar kunt u de FloorProfiler in actie zien.

Minder personeel dankzij een vlakke vloer!

Is dat echt mogelijk: minder personeel nodig hebben doordat je een vlakke vloer hebt? Je hoort vaak zeggen wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat meestal ook zo. Inderdaad, meestal maar niet altijd.

Wie regelmatig op de vorkheftruck zit, zal bovenstaande stelling onmiddellijk begrijpen. Maar degenen die niet zelf achter het stuur zitten, hebben waarschijnlijk iets meer uitleg nodig.

Minder onregelmatigheden, meer snelheid

Hoe vlakker een vloer is, hoe minder weerstand een voertuig ervaart en minder weerstand levert een hogere snelheid op. Dan praten we uiteraard niet over tientallen kilometers per uur, toch kunnen verschillen die klein lijken een behoorlijk resultaat opleveren. Laten we eens een flink magazijn nemen waar tien heftrucks 24/7 aan het rijden zijn. Ook al wint een enkele chauffeur slechts 1,5 minuut per uur dan levert dat op jaarbasis voor tien chauffeurs toch al gauw zo’n 130.000 minuten op. Wanneer we uitgaan van een veertigurige werkweek dan zijn dat voldoende minuten om een persoon een heel jaar te laten werken.

 

Wat maakt het uit als het wiebelt?

Magazijnen worden steeds efficiënter mede dankzij heftrucks die ervoor zorgen dat je goederen op grote hoogtes kunt wegzetten en/of verzamelen. De chauffeur gaat met de complete cabine vele meters omhoog. Wanneer een vloer dan niet vlak is, gaat een voertuig wiebelen. Net boven de grond zal je daar niet zo veel van merken maar naarmate je verder de hoogte ingaat, zal je steeds meer het gevoel krijgen in een achtbaan te zitten. Kijk maar eens naar een boom in een storm: de stam staat stevig in de grond maar de top zwiept flink heen en weer. Daar wil je toch niet inzitten terwijl je goederen verzamelt?

Ik zie toch dat de vloer vlak is!

PACC floorservice heeft geavanceerde, gecertificeerde apparatuur om te meten of een vloer vlak is. De kleinste oneffenheid, niet zichtbaar voor het blote oog, wordt daarmee geregistreerd en gerapporteerd. Dankzij een jarenlange ervaring en een uitgebreid rapport ontvangt u een deskundig advies om uw vloer in een optimale staat te brengen. De chauffeurs zullen daarna niet alleen zien maar vooral ervaren dat de vloer vlak is.

De absolute vlakheidsnorm ; DIN 15185

De meest voorkomende vlakheidsnorm in hoogbouwmagazijnen is de Duitse vlakheidsnorm DIN 15185.
Dit is een Absolute vlakheidsnorm welke 0% tolerantie accepteert. Deze Duitse vlakheidsnorm is in 1991 geïntroduceerd.
 
Voorbeeld van verkeerde interpretatie:
Bedrijf X welke een bedrijfsvloer heeft laten meten volgens de DIN 15185 door een niet-gecertificeerd bedrijf.
Dit bedrijf heeft een tolerantie aangehouden van 5% en hier een rapport op gemaakt.
Bedrijf X heeft dit rapport ontvangen met de conclusie dat de vloer voldeed aan de DIN 15185 met een tolerantie van 5% op zijn gepresenteerde meetresultaten.
Bedrijf X is opgelucht dat de vloer aan de norm voldoet, dit in de veronderstelling dat de meting juist is uitgevoerd.
Echter kan er op de vloer nog steeds niet efficiënt gewerkt worden, maar ligt er wel een rapport met de conclusie dat de vloer voldoet.
 
Wat is hier fout gegaan?
Er is een tolerantie aangehouden op de DIN 15185 wat niet had gemogen.
De DIN 15185 is een absolute norm welke geen tolerantie accepteert.
De vloer heeft dus wel degelijk een afwijking in vlakheid waarvan de tolerantie < 5%.
Doordat het bedrijf welke de meting heeft uitgevoerd de tolerantie van 5% heeft aangehouden word de vloer goed bevonden maar ervaart bedrijf X alsnog problemen.
Waarom vlakheidsmetingen laten uitvoeren door PACC floorservice?
 
PACC kan vlakheidsmetingen uitvoeren volgens de absolute norm DIN 15185.
De meetgegevens worden direct, meteen na afronden meting, aan de klant overhandigd.
De meetgegevens kunnen hierdoor op geen enkele manier gemanipuleerd worden en zijn gemeten met de FloorProfiler welke altijd 100% betrouwbaar is.
De FloorProfiler van PACC floorservice is 100% gecertificeerd in het uitvoeren van vlakheidsmetingen en 100% betrouwbaar!
 

Elastische flexibele voegovergang

Wist u dat onze ElastoBridge elastisch zowel flexibel is.

ElastoBridge

Wist u al dat de ElastoBridge  1 uur na uitvoering wederom berijdbaar is, zodat de impact op uw werkzaamheden minimaal is.

DIN 15185 & VDMA

Komt de vlakheid van de huidige monolietvloer onder druk te staan door de huidige economie.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!